GHOST – MELIORA (2015)

GHOST – MELIORA (2015)
Δισκοκριτική του Μιχάλη Μητσόπουλου

 

 

Ο Πάπας πέθανε, ζήτω ο νέος Πάπας. OPapaEmeritusIIIήρθε για να μας τα «ψάλει» και να μας κάνει να ακούσουμε προσεκτικά το «κύρηγμα» του και να χαθούμε με τα λόγια του.

Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή πιο αναλυτικά.
To Meliora είναι το τρίτο άλμπουμ από το σουηδικό μέταλ συγκρότημα Ghost. Την παραγωγή αναλαμβάνει ο Klas Åhlund.Σηματοδότησε την συνταξιοδότησή του PapaEmeritus ΙΙ , ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον νεότερο αδελφό του , PapaEmeritus ΙΙΙ . Είναι το καλύτερο άλμπουμ των Σουηδών και ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς μέχρι στιγμής .
Σε αυτό το άλμπουμ οι Ghost πειραματίζονται στη μουσική τους ,ανάμειξη pop στοιχείων με τον metal ήχο τους, και αν κρίνουμε από αυτό που ακούμε τελικά μπορούμε να μιλάμε για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Αποτελείται από 8 τραγούδια και δύο ορχηστρικά ( Spöksonat , DevilChurch) που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ακροατές .
Με αυτό το άλμπουμ κατάφεραν να μας κάνουν να αφιερώσουμε περισσότερη προσοχή στη μουσική τους και λιγότερο στις ιδιαίτερες εμφανίσεις τους . Υπέροχες μελωδίες , ενδιαφέροντες στίχους , ο PapaEmeritusIII ψάλει φανταστικά, οπότε τι είναι αυτό που θα θέλαμε περισσότερο από ένα άλμπουμ Ένα αλμπουμ που πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσετε (Θα το ακούτε ξανά και ξανά για εβδομάδες!!!)

Τα καλυτερα τραγούδια του δίσκου :
From the Pinnacle to the Pit, Mummy Dust

9/10

Meliora :

1."Spirit"

2."From the Pinnacle to the Pit"

3."Cirice"

4."Spöksonat"

5."He Is"

6."Mummy Dust"

7."Majesty"

8."Devil Church"

9."Absolution"

10."Deus in Absentia"

Ghost: :

Papa Emeritus III − vocals

Nameless Ghouls – all instrumentalists: lead guitarist, bassist, keyboardist, drummer, rhythm guitarist

 

Rockarolla Radio!
listen live & chat with us:
http://www.rockarolla.eu/popup
εναλλακτικα ακουμε απο:http://www.e-radio.gr/Rockarolla-Radio-Thessaloniki-i1104/live
http://greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=864


Share

{fcomment}

FACEBOOK

Twitter

TWITTER