Dark Nightmare – Beyond The Realms Of Sorrow

Δισκοκριτική από τον Μιχάλη Μητσόπουλο

 

Έξι χρόνια πέρασαν από την τελευταία ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος από τα Γρεβενά Dark Nightmare ,“Tortured Souls”, και για τους φίλους του συγκροτήματος φάνηκαν πολλά.
Βέβαια ενώ πέρυσι κυκλοφόρησαν σε περιορισμένα αντίτυπα (500) με καλύτερη επεξεργασία τα Demo τους όλων αυτών των χρόνων ύπαρξης τους συγκροτήματος, με τίτλο «The Dark Demo Years, δεν ήταν αρκετό αυτό.Τέλος όμως η αναμονή διότι φέτος 4/11/22 κυκλοφορούν μέσω της εταιρίας Steel Gallery Records τον τέταρτο δίσκο τους με τίτλο “Beyond The Realms Of Sorrow”.
Άξιζε όμως η αναμονή τόσων ετών ; Με μερικές ακροάσεις του εν λόγω δίσκου θα πω , μάλλον θα φωνάξω ένα δυνατό ΝΑΙ!Για τους φίλους του συγκροτήματος όλα όσα τους έκαναν να τους αγαπήσουν υπάρχουν εκεί αλλά δοσμένα με πολύ καλύτερο τρόπο.
Για αυτούς που δεν έχουν ακούσει ποτέ τους Dark Nightmare θα ακούσουν κάτι που όχι μόνο θα τους αφήσει άκρως ικανοποιημένους αλλά πολύ πιθανόν να τους κινήσει το ενδιαφέρον και για παλαιότερες δουλειές των Γρεβενιωτών.Ο προηγούμενος δίσκος τους ήταν ο καλύτερος τους οπότε το έργο που είχαν εδώ μόνο εύκολο δεν φάνταζε.
Για να είμαι δίκαιος όμως δεν περιμένω κάθε νέα δουλειά ενός συγκροτήματος να είναι απαραίτητα καλύτερη της προηγούμενης αλλά να είναι καλή.Όμως ο Beyond The Realms Of Sorrow κατά την άποψη μου είναι ότι καλύτερο κυκλοφόρησε μέχρι στιγμής το συγκρότημα .Μιλάει ο ενθουσιασμός των πρώτων ακροάσεων του δίσκου; Ίσως και ναι αλλά ακόμα και αυτό να ισχύει αυτή η κυκλοφορία είναι ανάμεσα στις καλύτερες κυκλοφορίες της ελληνικής μέταλ σκηνής όχι μόνο φέτος αλλά συνολικά και αν ακούγομαι υπερβολικός η ακρόαση αυτού του δίσκου θα σας κάνει να συμφωνήσετε. Εκπληκτική ενορχήστρωση , φρεσκάδα στον ήχο και στη σύνθεση και συνολικά ένας δίσκος που ακούγεται το ίδιο ευχάριστα από την αρχή μέχρι το τέλος .
Μπράβο για αυτό το αποτέλεσμα Dark Nightmare.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν; Δύσκολο να πεις κάποιο αλλά αν έπρεπε να πω 2 από τα συνολικά 8 του δίσκου θα ελεγα τα “Haunted life” (ερμηνεία και ήχος που σε κάνει να ανατριχιάζεις) , “Timerider”.

Η μπάντα αποτελείται από πέντε μέλη:Γιάννης Παπαδημητρίου – κιθάρα, φωνήΧρήστος Τόλης – κιθάραΔήμος Κωνσταντινίδης – τύμπαναΝίκος Μιχαλακάκος – μπάσοΓιώργος Καραγιάννης – πλήκτρα

Rockarolla Radio!
listen live & chat with us:
http://www.rockarolla.eu/popup
εναλλακτικα ακουμε απο:http://www.e-radio.gr/Rockarolla-Radio-Thessaloniki-i1104/live

http://greekradios.gr/radio_play.asp?r_id=864

Like us on facebook:
https://www.facebook.com/rockarollaradio/


Share

{fcomment}

 

FACEBOOK

Twitter

TWITTER