rockarolla-radio-logo
listen-live

                       .

{fcomment}

Συνεντευξη των MEDIEVAL STEEL στον RockaRolla

Ο RockaRolla Radio μίλησε με τους headliners του ROCK YOU TO HELL FESTIVAL Medieval Steel, που πραγματοποιήθηκε 9 Νοεμβρίου στο Seven Sins Club της Αθήνας. Δείτε  τι μας απάντησαν.


MEDIEVAL STEEL interview

RockaRolla: Πρώτη σας φορά λοιπόν στην Ελλάδα και είστε headliners στο ROCK YOU TO HELL FESTIVAL. Πως νιώθετε γι’ αυτό;
-Το βρίσκουμε τέλειο που θα παίξουμε στην χώρα σας. Οι Έλληνες οπαδοί μας υποστηρίζουν πολλά χρόνια. Μακάρι να κάναμε περισσότερες συναυλίες εκεί.
RockaRolla: Έχετε ξαναπαίξει στο παρελθόν με κάποια από τις υπόλοιπες μπαντες του φεστιβάλ; Με τους HOLOCAUST ή τους SPARTAN WARRIOR ίσως;
Όχι. Αλλά ανυπομονούμε να παίξουμε μαζί τους.
RockaRolla: Μιλώντας για συναυλίες, θυμάστε ποια ήταν η αγαπημένη σας συναυλία της καριέρας σας; Τι ήταν αυτό που την έκανε ξεχωριστή;
-Θα έλεγα το KIT Festival τον περασμένο Απρίλιο. Οι φαν ήταν που το έκαναν ξεχωριστό.
RockaRolla: Ετοιμάζετε το νέο σας αλμπουμ με τίτλο «Dark Castle», που προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει το επόμενο καλοκαίρι, σωστά; Πως περιγράφετε το στυλ και τον ήχο αυτού του νέου δίσκου;
-Το νέο αλμπουμ θα κυκλοφορήσει επίσημα την 1η Δεκεμβρίου. Θα έχουμε όμως 200 υπογεγραμμένα cd στις συναυλίες της Αθήνας και της Κύπρου την επόμενη εβδομάδα. Το νέο αλμπουμ είναι πιο έντονο με περισσότερη έμφαση στις κιθαρες.  
RockaRolla: Υπάρχουν guests σ’ αυτόν τον νέο δίσκο;
-Ναι. Ο Jeff Cobble έπαιξε βασική κιθάρα σε κάποια από τα κομμάτια. Ένας παίχτης φαινόμενο. Επίσης ο Jr Grant έπαιξε drums σε δύο από τα κομμάτια. Ένας τοπικός drummer, που είναι πραγματικά πολύ καλός. Ο Vince Leffler έπαιξε μπάσο σε ένα τραγούδι. Επίσης ηχογραφήσαμε ένα μέρος του «Dark Castle» στο στούντιό του. Και επίσης κάποιοι από τους μαθητές του School or Rock στο Memphis έκαναν back up φωνητικά.
RockaRolla: Τι να περιμένουν οι φαν σας από τον νέο σας δίσκο; Πόσο διαφορετικός είναι από τα προηγούμενα αλμπουμ σας;
-Να περιμένουν καλύτερο ήχο και καλύτερη ποιότητα, γιατί έγινε σ’ ένα State of the Art στούντιο.
RockaRolla: Είστε ενεργοί ως μπαντα από το 1982, τι νομίζετε ότι έχει αλλάξει περισσότερο στην μέταλ σκηνή μέσα στα χρόνια;
-Λυπάμαι που το λέω, αλλα η δημοτικότητα έχει φάει γερό χτύπημα με το πέρασμα των χρόνων.
RockaRolla: Ποια θα ήταν η συμβουλή σας στις νέες μπαντες που ξεκινούν την καριέρα τους στην μέταλ σκηνή;
-Να μένουν πιστοί στις απόψεις τους. Να προσπαθήσουν να μην ακολουθούν μόδες. Και να προσπαθήσουν να βελτιώνουν τον ήχο της μπαντας τους όσο προχωράει στο μέλλον. Το κλειδί είναι η σύνθεση των τραγουδιών.
RockaRolla: Έχετε κάποια μελλοντικά σχέδια μετά την περιοδεία;
-Ναι, ψάχνουμε τώρα κάποιον να μας κλείσει για τις επόμενες συναυλίες.
RockaRolla: Κλείστε την συνέντευξη όπως θέλετε με ένα μήνυμα για τους οπαδούς σας στην Ελλάδα και γενικά.
-Περιμένουμε όλοι με ανυπομονησία αυτές τις επερχόμενες συναυλίες. Να δούμε τους παλιούς μας φίλους και να κάνουμε και καινούριους. Ζήτω σε όλους τους φαν των Steel. Κρατήστε την πίστη σας.

 

 

Αννα Μαρία Κέκια

 

Share

{fcomment}

FACEBOOK

TWITTER

Twitter